Brz i ukusan doručak: Pravimo pica pancerote (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Jednostavan i ne mnogo skup recept, a za punjenje uz sir, origano, kečap, kačkavalj možete koristiti suhomesnate proizvode, to je sve po želji kako ko voli. Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, izuzetno su ukusne i sutradan. Idealne za svaku priliku. Recept je namenjen i početnicima i ukoliko ga probaju napraviti nadmašiće sami svoja očekivanja.

Potrebno je:

  • 350 ml mleka
  • 15 gr kvasca
  • 50 gr ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600 gr gr brašna

Nadev:

  • 100 gr šunke
  • 100 gr sira
  • 1 kašičica pavlake
  • malo kečapa
  • origano

Priprem:

Sir izgnječiti sa pavlakom. Šunku iseckati. Kvasac rastopiti u mlakom mleeku, dodati šećer. Ostaviti da zapeni pa zmesiti glatko testo sa brašno.

Dodati ulje i malo soli. Ostaviti da odmara 30 min. pokriveno. Razviti okragijom pa čašom vaditi korofne. Na svaku krofnu staviti malo kečapa, sira sunke origana pa jednu stranu presaviti i pritisnuti viljuškom.

Ostaviti pancerote da odmore 15 min pa ih premazati žumancetom i posuti susamom. Peći 35 min na 200 stepeni C Fantastičnog ukusa deca ih obožavaju...