Ukusne PALAČINKE koje ne GOJE?! Moguće je, ako ih pripremate sa heljdinim brašnom (RECEPT)

Kristina Malešević

25. 11. 2021. 000000 16:00

Foto: Shutterstock

Hleb od heljdinog brašna je mnogo zdraviji od uobičajnog i ne sadrži gluten pa je pogodan za osobe koje su na njega alergične. Pruža veći nivo vitamina B, magnezijum, fosfor, bogat je dijetalnim vlaknima i smanjuje holesterol.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Osim toga, heljdino brašno ima niz zdravstvenih prednosti, ali i sastojke koji su najbitniji ženama jer palačinci i proizvodi od heljdinog brašna ne goje. Zdravtvene dobrobiti heljdinog brašna sadrže se u njegovih osam esencijalnih amino kiselina, bogatstvu flavonoidima i mineralima. heljdino brašno smanjuje visok krvni pritisak i povoljno utiče na kardiovaskularno zdravlje, a pogodna je u ishrani dijabetičara, ublažava posledice zračenja i hemoterapije i preporučuje se osobama alergičnim na gluten.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Palačinke od heljdinog brašna

Sastojci:

  • 1 šolja brašna od heljde
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 3 šolje mleka
  • 1 šolja kisele vode
  • so
  • šećer
  • prašak za pecivo
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naimenično brašno i mleko, kiselu vodu i ostavite u frižideru na pola sata. Pre prečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, i promešajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU