Mekana pogača BEZ KVASCA: Tajni sastojak će je učiniti mnogo ukusnijom (RECEPT)

Jovana Pejinovic

29. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže recept za ukusnu pogaču, koja će ostati sveža i po nekoliko dana. 

Recept za pogaču

Potrebno je:

  • 350 gr brašna
  • 100 gr kiselog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • soli

Pročitajte još: PET SLAVSKIH SALATA KOJE SE NAJBRŽE PRAVE: Odlično se slažu uz glavno jelo, a uštedeće vam dosta vremena (RECEPTI)

Priprema:

U činiju prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati kiselo mleko i kiselu vodu i zamesiti mekše testo. 

Mesiti duže da testo bude glatko dodavajući brašno. Razviti ga rumama veličine pleha 22 cm. 

Premazati mlekom pa viljuškom izbosti pogaču. Ide u vruću rernu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU