PREMINUO DIZAJNER LUJ VITONA: Bio je omiljen među poznatima, a ovako se ČUVENA modna kuća oprostila od njega (FOTO)

Jovana Pejinovic

29. 11. 2021. 000000 10:40

Foto: Profimedia

Vest je objavljena na njegovom Instagram profilu. Abloh je bolovao od retkog, agresivnog oblika raka, a s bolešću se borio od 2019. godine. Iste godine je i uzeo pauzu od mode prema preporuci lekara te otkazao nekoliko nastupa te jeseni.

Pročitajte još: Kosa Kejt Midlton je sada MNOGO CRVENIJA: Evo kako je vojvotkinja promenila boju u 3 KORAKA (FOTO)

Nastavio da radi dok je bolovao

Slavni dizajner bio je otac dvoje dece koju je dobio sa suprugom Šenon. 

"Iza njega ostaju supruga Šenon Abloh, njegova deca Lov Abloh i Grej Abloh, sestra Edvina Abloh, roditelji Ni i Eunis Abloh i mnogi dragi prijatelji i kolege. Više od dve godine Virdžil se hrabro borio protiv retkog, agresivnog oblika raka, angiosarkoma srca. NJegov je izbor nakon dijagnoze 2019. bio da se bori u privatnosti, podvrgavao se mnogim napornim tretmanima, dok je u isto vreme vodio nekoliko važnih institucija koje se bave modom, umetnošću i kulturom.

Kroz sve to, njegova radna etika, beskonačna radoznalost i optimizam nikada nisu jenjavali. Virdžila je vodila njegova posvećenost svojem zanatu i njegova misija bila je da otvori vrata drugima i stvori put za veću jednakost u umetnosti i dizajnu. Često je znao reći da je sve ono što radi posvećeno 17-godišnjoj verziji njega samog. Iskreno je verovao u moć umetnosti da inspiriše buduće generacije", stoji u objavi modne kuće Luj Viton.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU