SMENA ROZE ŠEŠIRA: Ova žena je ZBACILA kraljicu Elizabetu sa čela države! (FOTO)

Jovana Pejinovic

29. 11. 2021. 000000 15:30

Foto: Profimedia

Poznat po svojim plažama i ljubavi prema kriketu, Barbados će zameniti dosadašnju čelnicu države kraljicu Elizabetu II njenom sadašnjom predstavnicom, generalnom guvernerkom Sandrom Mason.

Karibi rekli ne!

Država će brojati 285.000 stanovnika. Barbados se u ropstvu nalazio više od 200 godina, a konačnu nezavisnost stekao je 1966. godine.

Pročitajte još: VIDELA IH SVOJIM OČIMA: Baka Dragica otkrila na koji način je DEMON UNIŠTAVAO DECU (VIDEO)

Princ Čarls će večeras odati počast "bliskom i pouzdanom partnerstvu" između Ujedinjenog Kraljevstva i Barbadosa, dok karipsko ostrvo slavi što je postalo republika. Barbados će postati četvrta republika na Karibima koja se oslobodila Velike Britanije posle Gvajane, Dominike i Trinidada i Tobaga – a tutnjava je i na drugim ostrvima.

Foto: Profimedia

Za kraljicu se kaže da je tužna zbog kraja jedne ere, ali izvor je za Sandej tajms rekao: „Kraljica zna da se svet menja i ide dalje, Barbados je simbol toga i ona se kreće sa njim. Kraljica je navodno izrazila "tugu" zbog tog poteza, dok će princ od Velsa, koji je sinoć stigao u Bridžtaun, imati "tračak žaljenja" na ceremoniji povodom prekida veza sa monarhijom nakon vekova britanskog vladati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU