Najsavršenije zimske voćkice: Sočne BRESKVICE za sva čula (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

05. 12. 2021. 000000 11:30

Foto: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking

Breskvice ili kruščice, zavisi u kom obliku pripremate ove kolačiće, jedni su od omiljenih zimskih "voćkica" koje obožavaju sve generacije, od dece do najstarijih.

Sastojci:

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

  • 2 jaja
  • 200 grama šećera
  • 100 mililitara omekšale masti
  • 1/2 praška za pecivo
  • 350 grama brašna

Sastojci za punjenje kolačića:

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

  • 6-7 kašika džema
  • 3-4 kašike mlevenih oraha
  • rum

Sastojci za valjanje:

  • 2 šoljice mleka
  • 50 grama šećera
  • 50 grama kokosa
  • crvena i žuta boja,

Priprema breskvica:

Umutiti dobro mast i šećer pa dodati jaja i još malo mutiti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti testo koje se ne lepi. Možda će trebati još malo brašna, zavisi od veličine jaja.

Staviti testo u frižider na sat vremena da bi se lakše oblikovalo. Od testa formirati kuglice i redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Praviti razmak između jer će u toku pečenja narasti.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Treba da ostanu svetle odgore, a sa donje strane da porumene, pa proverite posle 10 minuta.Kada se ohladi, svaku polovinu izdubiti nožićem. Izdubljene delove izdrobiti i dodati džem, mlevene orahe i rum po ukusu.

Puniti svaku polovinu i spajati.

U jednu šoljicu mleka dodati crvenu, a u drugu šoljicu žutu boju. Umakati breskvice prvo u žutu pa u crvenu boju i ostaviti na ubrus par minuta da upije višak tečnosti. Breskvicu uvaljati u mešavinu kristal šećera i kokosa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU