NEZAPAMĆEN ZLOČIN: Čovek UBIO ženu, troje dece, a zatim i sebe zbog lažnog kovid pasoša

Jovana Pejinovic

08. 12. 2021. 000000 14:00

Foto: Privatna arhiva

Čovek, identifikovan samo kao Dejvid R., pronađen je upucan zajedno sa svojom suprugom Lindom i njihovo troje male dece - od četiri, osam i 10 godina. Policija je u subotu pronašla muža i njegovu porodicu mrtve u Kenigs Vusterhauzenu, južno od Berlina.

Oproštajno pismo

U belešci, čovek je rekao da je falsifikovao potvrdu o vakcinaciji za svoju ženu. NJen poslodavac je to saznao, što je navelo par da se plaši da će biti uhapšeni i izgubiti decu, rekao je tužilac Gernot Bantleon za Rojters.

Pročitajte još: STRAHOTA! Drugarica TRAGIČNO NASTRADALE manekenke, preminula 2 nedelje nakon što su obe BAČENE ISPRED BOLNICE!

Policija je reagovala na upozorenja svedoka koji su videli beživotna tela u kući. Četrdesetogodišnji otac nije bio poznat policiji, a porodica nije bila uključena u agencije za zaštitu dece, rekao je Bantleon novinskoj agenciji DPA.

Iracionalan strah

Prema prvim izveštajima, porodica je bila u karantinu u vreme incidenta, ali je tužilac odbio da potvrdi.

Dodao je da očevi strahovi da će mu deca biti oduzeti nisu podržani događajem ili naznakama da je to slučaj, prenosi MorgenPost. Trenutno nije jasno kada se ubistvo-samoubistvo dogodilo, jer je Bantleon sugerisao da se to moglo dogoditi u prethodnih nekoliko dana.

Obdukcija je trenutno u toku i rezultati će biti gotovi za nekoliko dana, rekao je on. Slučaj dolazi u trenutku kada Nemačka pooštrava ograničenja kako bi pokušala da zaustavi četvrti talas pandemije koronavirusa. Od prošlog meseca, zaposleni su morali da pokažu da su vakcinisani, oporavljeni ili negativni na COVID-19. Zakoni o pripremi ili podnošenju lažnih potvrda o vakcinaciji takođe su primenjeni pre dve nedelje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU