Može biti za doručak, večeru ili užinu: Pita sa pavlakom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

09. 12. 2021. 000000 08:20

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje stiže recept za pravu domaću pitu sa pavlakom.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 15 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza

Pročitajte još: SOČIVO NA MANASTIRSKI NAČIN: Ručak gotov za sat vremena (RECEPT)

Nadev:

  • 250 gr  sira
  • 1 kisela paprika veća
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 jaje

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Sir malo viljuškom usitnimo, dodamo jedno jaje i seckanu papriku i krastavčiće na sitne kockice. Sve izmešati. 

Pročitajte još: Brza TOST TORTA je savršeno PREĐELO na svakoj trpezi (RECEPT)

U malo mleka izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe. Jaja izmutiti žicom, pa u nji dodati ostatak mleka, dodati kvasac, ulje brašno sa grizom i sve izjednačiti. Potrebno je 9 kora za svaku rolnicu 3 kore.

Prvu koru premazati sa 3 kašike preliva, dodati preko nje drugu koru, pa i nju preliti prelivom i lepi rasporeediti po celoj kori kao prethodnu i treću prebaciti preko druge kore i nju preliti.

Foto: Privatna arhiva

Na dno staviti trećinu sira, saviti ivice i uviti u rolat. Tako i ostale 2 rolnice. Preliti ostakom preliva i peći 50- 60 min na 180 -190 stepeni C