Posmatrajte sneg sa najukusnijim SLATKIŠEM u ruci: Pripremite meke pužiće sa suvim grožđem i maskarpone sirom (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

12. 12. 2021. 000000 18:30

Foto: InstagramScreenShot/maras_cooking_corner

Kada padne prvi sneg, čini se da sve počinje konačno da podseća na novogodišnje i božićne praznike. Donosimo vam savršen kolač koji će zamirisati celu kuću, a svojim ukusom očarati vaša čula.

Pročitajte još: Otac mu je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a evo kako izgleda majka Srđana Todorovića (FOTO)

Sastojci za testo:

  • 300 mililitara mlakog mleka
  • 10 grama suvog kvasca
  • 500 grama brašna
  • 40 mililitara maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 60 grama šećera

Sastojci za nadev, posipanje i premazivanje:

  • 30 grama omekšalog maslaca
  • 250 grama maskarpone sira
  • 70 grama šećera
  • šaka suvog groždja
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 1 žumance
  • 3 kašike mleka

Priprema pužića:

 

U posudu sipajte deo brašna, šećer, kvasac pa promešajte. Dodajte toplo mleko, maslinovo ulje i na kraju so. Brašno dodajte postepeno. Kada je testo glatko i nije lepljivo gotovo je. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 1 sat na toplom da se udvostruči.

Pročitajte još: Ana Bekuta se oglasila nakon Mrkine smrti: Evo kakvu je odluku donela (FOTO)

Suvo grožđe prelijte vrelom vodom u koju ste ubacili malo ruma ili arome vanile. Kada je testo spremno rasklagijajte ga u oblik pravougaonika i premažite omekšalim maslacem. Maskarpone i oba šećera ručno izmutite pa premažite preko putera.

Pročitajte još: Ne dozvolite da vam NOVE CIPELE UPROPASTE DAN: Jednostavan trik kako da najbrže RAZGAZITE obuću i sprečite nastanak ŽULJEVA

Na kraju pospite suvo grožđe. Urolajte testo sa duže strane pa ravnomerno secite pužiće i redjajte na pleh. Premažite ih izmućenim žumancetom i mlekom pa pospite bademovim listićima.

Pecite ih na 180 stepeni pola sata. Kada su pečeni i malo prohlađeni, skuvajte čaj i uživajte u ovom mekom pecivu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU