LEPŠA OD KROMPIRUŠE: Posna pita sa prazilukom (RECEPT)

Jelena Blažić

14. 12. 2021. 000000 13:00

Foto: Youtube printscreen

Za sve ljubitelje pita, ovaj recept sigurni smo da ćete ga obožavati, posebno u posnim danima koji su pred nama.

Pročitajte još: Odličan recept vrhunskog ukusa: Obradujte ukućane brzom užinom (VIDEO)


Sastojci:

500 g praziluka
150 g pirinča ili kus kusa
100 ml mineralne vode
100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za prelivanje kora
500 g kora za pitu
so, biber, suvi začin po ukusu
šargarepa
Priprema:

U šerpicu stavite pirinač sa malo soli, dodajte vodu i kuvajte dok se pirinač ne skuva, ali vodite računa da ne bude prekuvan. Ako imate kus kus, on je još bolja opcija, jer vam je za kuvanje potrebno svega 4 minuta.

Kada pripremite pirinač ili kus kus, u veći i dublji tiganj sipajte nekoliko kašika ulja. Praziluk očistite pa ga isecite na pola, a zatim i na što tanje šnitice. Praziluk zatim stavite u tiganj i pržite na blagoj vatri. Nakon nekoliko minuta dodajte jednu narendanu šargarepu i nju propržite zajedno sa prazilukom. Kada omekša, dodajte pirinača ili kus kus i začine.

Jednu koru zatim poprskati sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko ,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, obavezno koristite papir za pečenje.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU