Da li će kraljica Elizabeta okupiti porodicu za Božić? Prvi praznik bez voljenog supruga

Kristina LJubisavljević

16. 12. 2021. 000000 13:00

Foto: Profimedia

Praznicu su prethodnih godina bili drugačiji za sve, pa je i kraljica Elizabeta bila primorana da otkaže svoje godišnje božićne svečanosti sa svojom porodicom zbog pandemije. Umesto toga, ona i njen pokojni suprug, princ Filip, slavili su sami sa svojim osobljem u zamku Vindzor.

I ova godina će za kraljicu biti malo drugačija jer će se obeležiti njen prvi Božić bez voljenog supruga, vojvode od Edinburga, koji je preminuo u aprilu u 99. godini. Pored toga, njeno veličanstvo se takođe bori sa zdravstvenim problemima nakon što je hospitalizovana u novembru i otkazalča mnoga javna pojavljivanja.

Pročitajte još: PROPIO SE ZBOG ŽENE: Ben Aflek otkrio da ga je „gušenje“ u braku sa Dženifer Garner navelo na piće (FOTO)

Kraljica je odlučila da nastavi sa prazničnim svečanostima ove godine.

Plan je da kraljica održi godišnji božićni ručak sledeće nedelje. Na događaju će se oko 50 članova kraljevske porodice uputiti u zamak Vindzor kako bi se okupili. Prvobitno je planirano da ručak bude održan u Bakingemskoj palati. Međutim, zbog nedavnih zdravstvenih problema kraljice, lokacija je premeštena u zamak, gde kraljica provodi veći deo svog vremena, pište The List.