Ana Ivanović podelila recept za novogodišnje kolačiće: Evo šta se sprema u kuhinji teniserke, jednostavno i ukusno (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

18. 12. 2021. 000000 20:00

Foto: Shutterstock

Ana voli da sprema hranu, a sada je pripemila novogodišnji slatkiš i dala nam jasne instrukcije kako bismo njen recept napravili i u našoj kuhinji.

Recept Ane Ivanović

- Pratite ovaj neverovatni recept za „božićno drvce slatkiš“ korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.

Sastojci:

  • 300 g banana
  • 160 ml bademovog mleka
  • 100 g oljuštenog tahinija
  • 2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)
  • 110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile 
  • 240 g zobi
  • 60 g blanširanog badema
  • 2 kašičice prašaka za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Uputstva:

Zagrejte rernu na 180C. Mešajte bananu, mleko, tahini, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.

Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!

Ovako glasi recept Ane Ivanović koji može da bude naš sledeći kulinarski zadatak.