Uživajmo u prazničnim UKUSIMA: Napravite ukusne LONDONSKE štangle sa orasima koje će sačuvati svežinu sve do Božića

Kristina Malešević

03. 01. 2022. 000000 17:00

Foto: InstagramScreenShot/martinovicivona

Ovo je period godine kada najviše vremena provodimo sa svojom porodicom i kada treba da se opustimo i uživamo u domaćim slatkišima i ukusnim poslasticama. Donosimo vam predlog za savršen slatkiš, koji možete sada pripremiti i koji će biti svež i za sam Božić.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Sastojci za londonske štangle:

  • 300 grama brašna
  • 1/4 praška za pecivo
  • 150 grama masti ili maslaca
  • 50 grama šećera
  • 3 žumanceta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • marmelada od kajsije

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Sastojci za nadev:

  • 3 belanceta
  • 250 grama mlevenih oraha 
  • 130 grama šećera
  • limun šećer
  • vanila šećer

Priprema londonskih štangli:

Orahe podeliti u dve činije, pa pola grubo samleti, a ostatak sitnije.

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i oko pola sata staviti u frižider. U veliki pleh od pećnice staviti papir za pečenje pa razvaljati testo. Staviti na 200 stepeni oko 20 min da se malo zapeče, uhvati po vrhu korica. Izvaditi i premazati sa marmeladom od kajsije.

Pročitajte još: Rada Manojlović NOVOGODIŠNJOM čestitkom rasplakala sve: Evo kome je namenila

Belance umutiti u čvrsti sneg pa dodavati po malo šećera. Na kraju ručno umešati orahe. Nadev staviti preko i posuti orasima. Peći još oko 15 minuta na 200 stepeni.

Topao izrezati na štanglice i poređati u kutiju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU