U kakvoj su vezi 12 APOSTOLA sa "Tajne večere" i 12 HOROSKOPSKIH ZNAKOVA?

Aleksandra Kolarevic

05. 01. 2022. 000000 11:00

Foto: Piksabej

 Da ne ulazimo u detalje opšte kulture, koje sigurno znate, pokušaću da vam astrološkki opišem likove sa slike. U astrologiji ima 12 horoskopskih znakova koji su na slici prikazani kroz 12 apostola. Svaki od tih dvanaest apostola su predstavljeni astrološkim znacima.

Prvi na slici sa desne starne je Simon, prikazan prvim astrološkim znakom - Ovnom. Kako je Ovan pionir i predvodnik u svemu, on je nervozan i pita : "Kada će krivac biti pronađen?"

Onaj koji sedi do njega je Tadej, koji je prikazan drugim astrološkim znakom - Bikom. Biku je glavna osobina vernost, odnosno odanost, i zbog toga Tadej predstavlja odanost.

Pročitajte još: GODIŠNJI HOROSKOP za 2022. godinu: Mnogi znakovi imaće uspeha u KARIJERI, dok će za neke ovo biti godina puna IZAZOVA i ISKUŠENJA

Sledeći je Matej, koji je prikazan trećim astrološkim znakom - Blizancem. NJemu su na slici ruke na jednoj strani, a glava na drugoj. Tipčno za Blizanca je komunikacija - ruke "komuniciraju", i nikada nisu na jednom mestu, već su uvek u pokretu.

Sledi Filip koji je prikazan četvrtim astrološkim znakom - Rakom. Filip dodiruje dušu, a Rak je u astrologiji jedan od najemotivnijih znakova. Simbolika Raka je duša, osetljivost i empatija.

Sledeći je Jakov, koji je prikazan petim astrološkim znakom - Lavom. Lava krasi snaga ali i raskoš, a Jakov na slici ima zlatni plašt, što je tipično za Lava.

Sledi Toma koji predstavljen šestim astrološkim znakom - Devicom. Devica nije nametljiva, i ne voli da je u centru pažnje. Toma na slici nije upadljiv i ne vidi mu se celo lice.

Sunce je predstavljeno Isusom.

Desno od Isusa je Jovan, koji predstavljen sedmim astrološkim znakom - Vagom. Vaga je balans i Vaga je ogledalo drugih ljudi. Ztao Jovan stoji do Isusa. Na neki način on je njegovo "ogledalo".

Pored Jovana - Vage sedi Juda - Škorpija, osmi astrološki znak. On je izdao Isusa. Simbolika Škorpije je smrt, ponovno rađanje i direktnost, pogotovo kada je napad otrovnim repićem u pitanju. Takođe, Škorpija je uvek upadljiva - ili energijom ili pojavom.

Sledi Petar koji je predstavljen devetim astrološkim znakom - Strelcom. On sedi pored Jude, ali je telom iza njega, i stiče se utisak kao da pokušava da umiri Jovana - Vagu, jer Strelac je poznat po tome da ne voli svađe.

Pročitajte još: Jupiter je u RIBAMA do 21.12.2022. godine! Kuc, kuc, sreća vam kuca na vrata!

Posle Petra ide Andrija, koji je predstavljen desetim astrološkim znakom - Jarcem. Jarac je pravičan i hladno racionaln znak. On telom i rukama na miran i parvičan način pokušava da smiri situaciju. Takođe, po položaju  njegovih ruku ističe da on nije kriv.

Sledeći je Jakov, koji je predstavljen jedanestim astrološkim znakom - Vodolijom. Izgleda kao sa on rukom umiruje ili dodiruje Strelca, kako ovaj ne bi nešto kazao ili uradio u sekundi nesmotreno, što potpuno opisuje Strelca. Takođe je tipično za Vodoliju da je dobar prijatelj i da život uglavnom posmatra kroz prijateljstvo.

Poslednji na slici je Bartolomej, koji je predstavljen dvanestim i poslednjim astrološkim znakom - Ribama. On na sebi ima tirkiznu odoru koja simbolizuje boje mora i okeana. Ribe su vladari mora i okeana, i takođe predstavljaju kraj jednog ciklusa. Zato su simboločno na slici i poslednji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU