Posne UMRAŠICE sa kokosom za prave sladokusce (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

06. 01. 2022. 000000 11:40

Foto: InstagramScreenShot/snezina_kuhinja

Posne poslastice obavezan su deo trpeze za Badnje veče. Ukoliko još uvek nemate ideju šta biste pripremili, donosimo vam jednostavan recept za posne urmašice sa kokosom.

Sastojci za urmašice:

Pročitajte još: Na BADNJI DAN presecite crni luk na 12 delova, a ujutru stiže BITNA VEST

  • čaša od 2 decilitra
  • 2 čaše ulja
  • 1 čaša piva
  • 3 kašike kokosa
  • 700 grama glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • jezgra oraha ili lešnika, a mogu i urme 

Sastojci za sirup:

Pročitajte još: Danas je Tucindan: Veruje se da praznik potiče iz davnih vremena, a DVE STVARI bi posebno trebalo da ispoštujemo

  • 600 grama šećera
  • 500 mililitara vode
  • pola limuna

Priprema: U posudu staviti pivo i ulje da provre, pa čim provre skloniti sa šporeta pa dodati kokos , brašno i pecivo. Sve dobro izmešati pa ostaviti da se prohladi. Praviti male loptice od testa pa ih pritiskati na rende, pa urolati. Stavljati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Hladne preliti vrućim sirupom. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU