Pecivo za svaku priliku: Predivno lisnato testo koje se topi u ustima (RECEPT)

Jelena Blažić

19. 01. 2022. 000000 09:00

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje ovoga jutra nam stiže recept za prazno pecivo, koje možete napuniti po želji. Da li volite slano ili slatko, izbor je na vama.

Pročitajte još: Recept za jednostavan, a fanstastičan ručak za MALE PARE (VIDEO)

 

Potrebno je:

250 ml mlakog mleka 
20 gr kvasca svežeg
50 ml ml. vode
50 ml. maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr maslaca za premazivanje
500- 550 gr brašna
malo maka ili crnog susama

Priprema:


U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.. Mleko smlačiti dodati  provreli kvasac, dodati ulje brašno i zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 min.  Pecivo za Razviti na sto premesiti, pa podeliti na 5-6 loptica obraditi rukama i pokriti na 10 min. Svaku lopticu razviti kao veći tanjir preemazati maslacom rastopljenim i posuti malo makom. Razviti drugu...treću ... i stavljati jednu preko druge.

Pročitajte još: Tart od borovnica koji ostavlja goste bez reči! (RECEPT)

 

 Rukama razviti testo  na 1,5 cm debljine i podeliti na 8  trouglova. Na širem delu proseći pa provući vrh, okrenuti pa uviti u kiflicu od šireg  ka vrhu. Redjati u pleh. Pokriti Premazati žumancetom. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti  na 200  peći na 35- 40 min. Pokriti da odmori. Možete ih  puniti po želji. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU