Kolač koji vraća u detinjstvo: Prave RUSKE KAPE prema bakinom receptu (VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

25. 01. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema kolač koji mirisom i ukusom vraća u detinjstvo. Reč je o ruskim kapama, odnosno šubarama - desertu koji svi obožavaju.

Sastojci:

Biskvit:

- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike čokoladnog mleka
- 5 punih kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika rendane čokolade
 - 1 prašak za pecivo

Fil:

- 500 ml mleka
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od slatke pavlake
- 1.5 kašike gustina
- 100 gr maslaca

Za preliv i posipanje:

- 100 gr čokolade
- 1 kašika ulja
- 60 gr kokosa 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom.  Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti. 

Pročitajte još: MEDENJACI, osnovno testo bez ukrašavanja: Najmekši do sad, a tek kako mirišu (RECEPT)

Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim praznim. 

Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti, dodati ulje izmešati i preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU