Starinska POSLASTICA OD PIRINČA, ako ovo niste probali, evo prilike (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

31. 01. 2022. 000000 08:20

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže ideja za poslasticu koju su deca nekad obožavala.

Potrebno je:

  • 300 gr pirinča
  • 100 gr suvog grožđa
  • 4 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike šećera
  • korica limuna
  • 300 ml. mleka za pirinač
  • šećer po želji za pirinač
  • malo cimeta
  • malo voća

Priprema:

Skuvati pirinač prvo u vodi pa dokuvati u mleku. Zasladiti po želji. Prohladiti malo. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera,. U kuvan pirinač dodati koricu limuna, suvo grožđe i cimet  pa izmešati. 

Pročitajte još: ZIMSKA simfonija ukusa: Čokoladne praline sa PISTAĆIMA za samo 15 minuta (FOTO/RECEPT)

Umućena jaja dodavati  pirinać i sve dobro  izjednačiti. Veći pleh  (35 cm ) podmazati uljem i posuti  brašnom. 

Izliti pirinač poravnati pa poređati voće (ja sam višnje) . 

Protresti pleh. Peći 50-60 min na 200 stepeni C.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU