SAVRŠENA ideja za RUČAK: Najukusnija musaka sa TIKVICAMA i JUNETINOM

Magazin Praksa

01. 02. 2022. 000000 12:30

Foto: Deposit

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3-4 izrendane šargarepe
  • 500g mlevene junetine
  • 2 čena belog luka
  • 500g mlevene junetine
  • tikvice
  • 4 jaja
  • prezle
  • jedna kisela pavlaka
  • 150ml mleka
  • biber, so, suvi začin
  • ulje

Priprema:

  1. Izdinstajte 2 glavice crnog luka i 3-4 izrendane šargarepe u 50ml ulja
  2. Dodajte 500g mlevene junetine i nastavite da dinstate
  3. Posle 10 minuta, dodajte u izdinstanu smešu 2 čena iseckanog belog luka, jednu i po kašiku suvog začina, malo soli i malo bibera
  4. Sve promešajte i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta
  5. Tikvice (2 komada) operite dobro i iseckajte na kolutove, posolite i ostavite ih u vodi kako bi se opustile
  6. Kolutove tikvice uvaljajte u brašno, potom u umućeno jaje, pa u prezle i poređajte ih u posudu za pečenje (prethodno premazanu uljem)
  7. Preko tikvica staviti fil od mesa, a potom opet prekrijte kolutovima tikvica
  8. Umutite 3 jaja, kiselu pavlaku, 150ml mleka i prelijte musaku
  9. Potom 40 minuta pecite u rerni na 200 stepeni. Po želji možete izvaditi musaku nakon 20 minuta pečenja i narendati 200g gauda sira

Prijatno!

Pročitajte još: Da li ste jeli ŠUFNUDLE? Spremamo ih prema starom vojvođanskom receptu (FOTO/VIDEO)