Kako najlakše da OČISTIMO EKRAN LAPTOPA? Ne zaboravite obavezni PRVI KORAK

Kristina LJubisavljević

01. 02. 2022. 000000 18:30

Foto: Pixabay

Čišćenje ekrana 

Ključ uspešnog čišćenja ekrana je da je manje više. Važno je da koristite najmanju količinu proizvoda za čišćenje i najblaži mogući pritisak da biste sprečili oštećenje ekrana.

Pročitajte još: Sutra počinje KINESKA NOVA GODINA: Jedan CITRUS obavezno imajte u kući, a evo šta možete da poklonite najmilijima

Isključite laptop

Pre nego što krenete sa bilo kakvim čišćenjem čak i jednostavnim brisanjem prašine uvek isključite uređaj i iz izvora napajanja. Ovo treba da se uradi zbog bezbednosti, ali i zato što će vam tamni ekran pomoći da lakše vidite prašinu i prljavštinu.

Obrišite prašinu

Koristite čistu, suvu krpu od mikrovlakana da obrišete prašinu i što je moguće više mrlja. Vlakna u krpama od mikrovlakana imaju veću površinu od pamučnih krpa za hvatanje prašine i prljavštine. Mikrofiber takođe ne ostavlja dlačice, tako da nećete ostaviti nikakve ostatke. Presavijte krpu od mikrovlakana u kvadrat. Počnite od jednog ugla ekrana i idite niz ekran, lagano preklapajući svaku liniju dok brišete prašinu. Vodite računa o tome da ne pritiskate previše kako ne bi ostale ogrebotine.

Pročitajte još: Koji konac vodi do banane? Mozgalica deluje jednostavno, ali većina ne može da pogodi iz prve (FOTO)

Upozorenje

Nikada ne koristite papirni peškir ili novinski papir za čišćenje ekrana laptopa. Previše su grubi i mogu da izgrebu ekran.

Takođe važno je da nikada ne koristite vodu direktno iz slavine. Minerali sadržani u nefiltriranoj vodi mogu trajno da izgrebu ekrane laptopova.

Ne zaboravite ostatak laptopa. Baš kao i ekran vašeg laptopa, dobra je ideja da redovno čistite tastaturu i periferne uređaje kako biste uklonili mrvice, prašinu i ulja sa ruku.