Olakšajte simptome urinarne infekcije: Dva NAJDELOTVORNIJA čaja koja pomažu kod EŠERIHIJE

Aleksandra Kolarevic

07. 02. 2022. 000000 07:30

Foto: Piksabej

Jedna od najčešćih infekcija koja pogađa veći deo populacije jeste urinarna, koju mogu da izazovu virusi, gljivice i bakterije. Uglavnom je u pitanju bakterija ešerihija koli, koja normalno živi u crevima, ali je opasna kada pređe u urinarni trakt.

Tada je prate često, ali otežano i bolno mokrenje, uz peckanje i osećaj neprijatnosti. Međutim, uz pomoć biljnih čajeva, i ovi neprijatni simptomi mogu da se ublaže.

Ovo su dva najčešća, ali i najdelotvornija čaja koja pomažu u borbi protiv urinarne infekcije.

Uvin čaj

Uva je lekovita biljka koja deluje snažno u borbi protiv upale moćnih kanala i bubrega, a njen čaj priprema se tako što se dve kašike suvog lišća uve prelije s pola litra ključale vode i ostavi da odstoji poklopljen 15 minuta. Uvin čaj je portebno procediti i popiti svež, i to tri puta u toku dana.

Čaj od brusnice

Ovaj čaj najčešće se preporučuje pacijentima koji se bore proitiv urinarnih infekcija jer brusnica sprečava nove bakterije da uđu u urinarni trakt, a onim bakterijama koje su već u njemu ne dopušta da tu i opstanu. Pored toga, brusnica deluje kao prirodni antibiotik zahvaljujući hipuričnoj kiselini.

Pročitajte još: Pomaže kod PUŠAČKOG i VIRUSNOG KAŠLJA: Napravite čaj od ČETIRI SASTOJKA i rešite problem koji muči mnoge

Priprema se tako što trideset grama svežih brusnica stavite u pola litra prokuvale vode, poklopite i ostavite da odsoji pet do deset minuta, pa procedite i pijte odmah. Iakoje zdrav,treba imatu na umu da ne bi trebalo piti čaj od brusnice duže od dve nedelje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU