ROLAT od SVINJETINE: Jelo koje će GURMANI OBOŽAVATI (RECEPT)

Magazin Praksa

07. 02. 2022. 000000 12:45

Foto: Pixabay

Na današnjem meniju mora da vam se nađe ovaj stari i proveren recept.

Sastojci:

  1. 600gr svinjetine u jednom komadu
  2. 100gr  tanko isečenog suvog vrata
  3.  pršuta
  4.  1 šargarepa
  5.  1 glavica luka
  6.  300gr kiselih krastavaca
  7.  malo peršunovog lista
  8.  2 kašike ulja
  9. 1/2 dl belog vina
  10.  so i biber
  11.  supa

Pročitajte još: Dva BRZA RECEPTA za savršen nedeljni ručak: Napravite FAŠIRANE ŠNICLE i SPANAĆ (VIDEO)

Priprema:

  1.  Opranu svinjetinu istanjiti tučkom za meso, malo popariti vrućom vodom i prekristi listovima suvog vrata.
  2.  Oljuštiti luk i sitno ga iseckati, kao i peršun.
  3.  Dodati izrendanu šargarepu i raspodeliti je po mesu, poslagati krastavce naseckane na tanke štapiće i meso saviti u rolnu. Obmotati rolat debljim koncem.
  4.  Posoliti, malo kuvati u vodi dok ne provri i propržiti.
  5.   Zaliti vinom, poklopiti i dinstati. povremeno zalivati supom.
  6.  Za 30 minuta meso će omekšati, pa tek onda odstraniti konce i iseći.

     

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU