"Je l" si rukovodila šminkerskim vodom": Aleksandra je objavila SLIKU U UNIFORMI zbog koje je dobila GNUSNE UVREDE (FOTO)

Aleksandra Kolarevic

08. 02. 2022. 000000 14:30

Foto: Printskrin/Tviter

Nedavno je na društvenoj mreži "Tviter" korisnica Aleksandra Vojvodić iskusila šta sve internet nasilje zapravo podrazumeva, a povod gnusnim komentarima drugih ljudi bila je jedna sasvim bezazlena fotografija.

Pročitajte još: "Rugobo, spaliću ti kuću": Svetlana živi u Obrenovcu, ima albinizam i zbog toga svakodnevno trpi buling (FOTO)

Naime, Aleksandra je podelila svoju fotografiju u uniformi i napisla: "Izvinjavam se svima kojima je zasmetala ova fotografija, pa su me prijavili. Napustila sam vojsku, a ovo je kada sam dobila potporučnički čin. Kao što rekoh, nisam general, ali imam pogled okrenut budućnosti."

Iako mnogima nije jasno šta je to što je zasmetalo mnogima na ovoj naizgled običnoj fotografiji, jedan korisnik "Tvitera" dao je sledeće obrazloženje:

Ako nisi više u uniformi glupo je da objavljuješ... voljno!

Međutim, Aleksandra je potom objavila negativne komentare koji su bili na račun toga što je napustila vojsku, ali i toga da se njen profesionalizam dovodi u pitanje, samo zbog toga što je žensko.

"Nisi valjda očekivala da te nagradimo aplauzima što si okrenula leđa svojoj domovini koja nije žalila da te nečemu nauči i verovatno obezbedi miran i lagodan život, jer šta bi jedna iškolovana žena mogla da radi u vojsci nego da nešto piskara za dobre pare", bio je jedan od komentara.

"Zašto si se upisala na akademiju nisi valjda očekivala da naučiš da čuvaš ovce", još jedan je u nizu negativnih komentara.

"Je l su rukovodila šminkerskim vodom?"

Ipak, i pored gomile negativnihi uvredljivih komentara, našli su se i oni puni podrške.

"Toliko je lepa ova fotografija da ne mogu da verujem da je nekom mogla da zasmeta!"

"Ova slika može da smeta isključivo neprijatelju!"

"Fotografija za ponos. A ovima što smeta, može samo to, da im smeta! Mnogo je ružno biti ljubomoran i zavidan."

"Meni je ovo prelepo. U moje vreme devojke nisu služile vojsku, ali sam tokom brojnih poseta Izraelu video da tamo vojni rok služe i devojke. Ne znam zašto bi ova fotografija mogla nekom da smeta, ali pobude tih koji se bune prilično su jasne."

Zaustavite nasilje

Na kraju ove priče, važno je shvatiti jednu poruku: internet nasilje je nasilje kao i svako drugo verbalno, fizičko, psihičko, pa i seksualno. Važno je prepoznati ga, i na vreme sprečiti.

Ako mislite da ste žrtva nasilja, prvi korak je da potražite pomoć od osobe kojoj verujete, a neophodno je i da se o tome javno govori.

Ako se nasilje dešava na društvenoj mreži, blokirajte nasilnike i da prijavite negativne komentare toj društvenoj mreži. Kompanije moraju da štite svoje korisnike, a od pomoći su i sakupljeni dokazi – poruke i slike koje dokazuju da ste bili izloženi nasilju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU