Nije u pitanju CIMET: Ovo je tajni sastojak za savršen SUTLIJAŠ

Aleksandra Kolarevic

11. 02. 2022. 000000 13:30

Foto: Printskrin/Jutjub/Neodoljivi Ukusi

Sutlijaš je desert koji su savladale naše bake, a recept se sa kolena na koleno menjao i svako ima neki sastojak koji mu doda, kao bi ovaj slatkiš imao autentičan ukus.

Svi koji vole sutlijaš, znaju da se sprema od vode, pirinča, mleka, šećera i cimeta koji se posipa na kraju, kako bi mu dao specifičan ukus.

Pročitajte još: Slatko, kremasto, ukusno: Sutlijaš na TURSKI način (RECEPT)

Međutim, malo koja domaćica zna da se tajni sastojak koji sutlijaš čini fenomenalnim dodaje zapravo tokom kuvanja.

Reč je o vanilinom šećeru, i to burbon, koji treba dodati pre nego što u šerpu i smesu sipate običan kristal šećer.

Nakon toga možete se igrati sa ukusima po želji - od kakao praha, preko suvog grožđa, ili neke druge arome, u zavisnosti od toga kakav sutlijaš volite, ali vanilin šećer treba da bude obavezan u njegovoj recepturi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU