Počastite vaše nepce jednim delikatesom, ŠPIKOVANI PILEĆI BATACI bez kostiju (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

13. 02. 2022. 000000 08:45

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za ukusan ručak, koji će vas sigurno oduševiti.

Potrebno:

  • 2 para pilećih bataka
  • ulje maslinovo 30 ml.
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašikja soja sosa
  • 1 kašičica začina za piletinu
  • 1 kašičica ml. slatke paprike
  • 1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
  • soli bibera
  • mala glavičica belog luka
  • malo suve slanine

Priprema:

Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati  meso  . Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu.. 

Pročitajte još: NEODOLJIVE SARMICE OD BLITVE: Spremljene na novi način koji ćete obožavati (RECEPT)

U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu,bibera i sve izjednačiti. meso uvaljati u marinadu , pokriti folijom i staviti 1 sat da  meso upije začine.

Meso poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Peći 50-60 min. na 230 stepeni C. 

Može se malo pokriti folijom. Mekano mirisno tako fantastičnog ukusa..

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU