ZDRAVE, UKUSNE I BRZE ZA PRIPREMU: Posne pljeskavice od tikvice zaslužuju da se nađu na vašem današnjem meniju (RECEPT)

Magazin Praksa

21. 02. 2022. 000000 12:00

Foto: pixabay

Lagani i zdravi obroci nepogrešiv su izbor, naročito kada nam zima odlazi, a leto se približava. Donosimo vam sjajan recept koji ćete uvrstiti u svoja omiljena jela!

Sastojci:

  •  200g tikvica
  •  100g speltinog brašna
  •  30g kukuruznog brašna
  •  100ml vode
  •  2 kašičice mlevenog lana
  •  1 kašičica susama ili čija semenki
  •  1 kašičica sušenog peršuna
  • maslinovo ulje (ili suncokretovo ulje ukoliko nemate maslinovo)
  • biber, so, suvi začin

Pročitajte još: NEODOLJIVE SARMICE OD BLITVE: Spremljene na novi način koji ćete obožavati (RECEPT)

Priprema:

  1.  Pripremljenih 200g tikvica oljuštiti i izrendati, a potom ostaviti 10-ak minuta da odstoje. Nakon toga ih iscediti.
  2.  U 50ml vode potopiti mleveni lan i ostaviti 10-ak minuta da odstoji.
  3.  U posudi sjediniti tikvice, potopljen lan, brašno, susam (ili čija semenke). Dodati biber, so i suvi začin po ukusu.
  4.  Preostalih 50ml vode dodavati u smesu postepeno dok se ne dobije ujednačena masa.
  5.  Pljeskavice pržiti na maslinovom ulju (ili na suncokretovom).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU