NAJNOVIJE IZ KOZMETIČKE INDUSTRIJE: Proizvodi koji će zameniti one koje smo uvek koristili

Magazin Praksa

20. 02. 2022. 000000 16:00

Foto: pixabay

Nega kože, posebno kože lica, spada u priroitete lepote. Nedovoljno negovano i hidrirano lice ne može da "zamaskira" nikakav mejkap, zato je i ove godine kao i svake akcenat na održavanju zdrave, hidrirane i negovane kože.  Ali, dolazi do mnogih promena, posebno kada je sastav kozmetičkih proizvoda u pitanju.

1. Proizvodi za negu kože sa značajno umanjenim udelom vode

Nesumnjivo je voda neizostavni sastojak svakog kozmetičkog proizvoda koji kupujemo, ali to će se značajno promeniti. Naime, prekomerna potrošnja vode ne doprinosi očuvanju zdrave životne sredine. Zato je na delu trend da se što manje vode koristi za pravljenje raznih krema ili da se uopšte ne koristi. Umesto vode, mnoge kozmetičke kuće trude se da koriste druge supstitute koji su u skladu sa održivom životnom sredinom.

Loading...

Foto: pinterest

2. LED fototerapijske maske

Ove maske koriste LED svetla (crveno i zeleno zračenje) kako bi stimulisale proizvodnju kolagena, ali i da bi koži podarili glatki, svetliji i ujednačeniji izgled. Ovaj trend postaje jako popularan u poslednje vreme, naročito od kada su poznate  holivudske zvezde pokazale kako ih možete koristiti i sami u svom domu. Uskoro će nam biti dostupne i za kupovinu i kućnu upotrebu.

Loading...

Foto: pinterest

3. Kreme sa zaštitom od plavog zračenja

Tehnologija koju koristimo definitivno je postala neizostavni deo naših života. Računari, mobilni telefoni, televizori - i kada spavamo nalaze se u našoj blizini. Potpuna izolacija od njihovog zračenja gotovo da je nemoguća. Oni emituju  novu vrstu zračenja - plavo zračenje. Bez svake sumnje, potražnja za kremama koje štite i od ove vrste zračenja će rasti, a samim tim i njihova ponuda.

Loading...

Foto: pinterest

Pročitajte još: Ove namirnice najbolje deluju na RAST KOSE: Šta treba da se nađe na našem meniju?

4. Višenamenski proizvodi

Sve brži tempo života utiče na svaku sferu naših života, pa čak i kad je u pitanju dnevna rutina koju posvećujemo nezi kože. Sve je više proizvoda koji imaju za cilj da nam uštede vreme i trud. Višenamenski proizvodi poput onih koji istovremeno pružaju zaštitu od sunčevog zračenja i koriste se kao puder, zavladaće mejkap industrijom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU