Suncokret lisnata pamuk pogača - uživajte u ovoj veoma popularnoj kraljici pogača (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

21. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje nam stiže provereno dobri recept za pogaču koju ćete obožavati.


Potrebno je:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
300 ml mleka
2 jaja
1 žumance
50 ml maslinovog ulja
50 gr. maslaca
600-650 gr brašna
susam
Priprema:

  1. Mleko smlačiti , odvojiti 50 ml pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u dublju činiju, dodati ostatak mleka, jaja. ulje, brašno i so i zamesiti mekše glatko testo.
  2.  Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto i podeliti na tri dela najveći, manji i najmanji. Najveći podeliti na pet delova svaki deo razviti u krug veličine tepsije  26 cm. Premazati rastopljeni maslacom i ređati jednu na drugu.
  3. Zadnja se ne maže. Staviti u pleh obložen pek papirom Proseći nožem na 8 trouglova  seći do ivice ali ne sasvim . Svaki trougao prebaciti unazad stvarajući sredinu slobodnu.
  4. Drugi deo indentično uraditi  isto i staviti ga u sredinu stim što trouglovi stavljamo između prethodne. U sredinu  staviti lopticu od najmanjeg dela testa. Pokriti da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom  i posuti susamom.
  5. Peći na 190 stepeni C 50 minuta da porumeni da pogača bude lagana. Pečenu pokriti krpom da se prohladi. Uživajte prava pamuk lisnata pogača mirisna fantastičnog ukusa...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU