Kako da uspešno sakrijemo PODOČNJAKE? Prvi korak je ključan

Kristina LJubisavljević

26. 03. 2022. 000000 10:00

Foto: Pixabay

Postoje brojni prirodni načini rešavanja ovog problema ili bar znatnog ublažavanja, među prvima je dobar san koji brišem umor, a onda se na to nadovezuje unos tečnosti i zdrava ishrana.

Međutim, postoje i trenutna rešenja (koja, naravno, ne mogu da nadomeste zdrav način života) koja pronalazimo u šminkanju.

Pročitajte još: Izgledajte privlačnije, mlađe i lepše: Potrebno vam je samo 30 sekundi da potpuno promenite izgled

Ključna je strategija šminkanja područja ispod očiju jer u suprotnom dolazi do isticanja onoga što želimo da sakrijemo.

Prikrivanje podočnjaka

Pripremite kožu

Sve počinje od temelja. Kada je reč o delu lica ispod očiju šminkanje započnite hidratantnom kremom. Suva koža će izgledati umorno, bez obzira na to koliko korektora nanesete na nju. Najlakše je da nanesite malo kreme  i lagano je utapkajte duž područja ispod očiju, počevši od unutrašnjeg ugla prema spolja, piše Real Simple.

Pročitajte još: Jednostavni TRIKOVI kako da hodate na štiklama kao VIKTORIJI ANĐELI (VIDEO)

Boja ispod očiju

Podočnjaci su često praćeni hiperpigmentacijom zbog nakupljanja krvi u tom području, koja može da izgleda  ljubičaste ili plave boje. U tom slučaju pribegavamo korektoru. Prevucite ga preko tamnih krugova u obliku slova  "V". Sačekajte da formula postane lepljiva, a zatim tapkajte i blendajte. Zaustavite se onda kada korektor nalicu koji ste naneli potpuno nestane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU