Da li je GOLUB odgovoran za boksersku karijeru čuvenog MAJKA TAJSONA?

Katarina Nikolić

25. 03. 2022. 000000 21:30

Foto: Jutjub Printskrin/ABC News

Kao što mnogi Tajsonovi fanovi takođe znaju, bivši šampion u teškoj kategoriji takođe ima strast prema golubovima. NJegova ljubav prema pticama počela je kada je bio samo dete i značajno je porasla tokom godina. Danas Tajson i dalje voli svoje golubove i održava kolekciju od preko 1.000 ptica. I dok bi mnogim ljudima njegovo interesovanje za njih moglo biti čudno, oni imaju duboko značenje za ovu penzionisanu legendu.

Pročitajte još: Britni Spris se vraća muzici: Nakon dugogodišnje pauze POP PRINCEZA "staje na noge"

Tajsonova ljubavna afera sa golubovima počela je dok je odrastao u Bruklinu u NJujorku. Golubova ima mnogo u NJujorku, tako da Tajsonu nije bilo teško da se poveže sa njima. „Uvek sam imao golubove, od najranijeg detinjstva , od 8, 9 godina“, rekao je Tajson u jednom intervjuu. Na pitanje zašto su deca volela da skupljaju golubove u Bruklinu, Tajson je dobio zanimljiv odgovor: 

"To je bila naša sloboda, to je bio naš ego, to je bilo sve", rekao je Tajson. „Imali ste najbolje golubove u komšiluku, a ljudi bi dolazili iz drugih četvrti i govorili: 'Ko leti tamo gore?' To znači 'Čije ptice su tamo gore?' . Mogli ste da vidite ptice kako lete iz vašeg komšiluka i da kažete: 'Taj tip koji leti tamo. I to je bilo popularno u našem komšiluku.” Kasnije u intervjuu, priznao je da je to što su lepi golubovi bili posmatrani kao poštovanje u njegovom komšiluku. „To što ste imali sjajne golubove dalo vam je poštovanje“, rekao je Tajson. „A bio sam malo dete, želeo sam da imam poštovanje kao i veliki momci. Ali nisam znao da moraš biti veliki da bi dobio poštovanje."

Loading...

Ušao je u prvu borbu zbog goluba

Nažalost, posedovanje golubova nije donelo Tajsonu poštovanje koje je želeo. Drugi klinac je ukrao jednog od Tajsonovih golubova i otkinuo mu glavu, što je dovelo do toga da se Tajson upustio u svoju prvu borbu.

„Otkinuo je ptici glavu, udario me pticom, bacio krv na mene“, rekao je Tajson. „Tako je moj prijatelj rekao 'Majk, bori se s njim. Ne boj se, bori se sa njim.’ … Upravo tada sam ušao u prvu tuču, nije da sam bio nešto senzacionalan. Samo sam mlatarao rukama, pa pretpostavljam da sam ga više udario nego on mene, valjda sam pobedio.”

BONUS VIDEO: