Mekan kao DUŠA! Hleb sa puterom koji ostaje svež i posle tri dana! (VIDEO)

Katarina Nikolić

10. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Jutjub Printskrin/Sherpica Recipes

Kada je mešenje hleba u pitanju, varijacija je milion! Ali svaki hleb je prelep dok je svež i vruć, kako se hladi gubi na svojim svojstvima, ukusu i mekoći. Zbog toga ovaj recept je idealan za one koji nemaju vremena svaki dan da spremaju, jer ovaj hleb je mekan i posle tri dana! 

Pročitajte još: POSNO: Ukusan rižoto sa morskim plodovima i šafranom! (RECEPT)

Sastojci:

- 1 kg brašna (možda i malo više)

- 700 ml mlake vode

- 100 g maslaca ili margarina (jos 30 g za premaz)

- 1 kesica suvog kvasca ili 30 g svezeg

- 1 kašičica šećera

- 1,5 kašičica soli


Priprema:

Izmešajte vodu, maslac, šećer sa malo brašna. Dodajte jos brašna i soli. Mesite uz postepeno dodavanje brašna. Prekrijte testo i ostavite sat vremena. Premesite, napravite tri manja hleba ili jedan veći. Stavite na podmazanu tepsiju i ostavite pola sata da stoji. Premažite sa još malo maslaca, napravite nožem šare i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Ako pravite jedan veliki hleb, pecite ga na 200 stepeni oko 50 minuta.

Pogledajte celu pripremu:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU