RECEPT za humus na vodi: UKUSNI namaz u danima posta

Nevena Todosijević

21. 04. 2022. 000000 10:20

Photo: Pixabay

Ipak, ako pustite mašti na volju, videćete da postoji veliki broj jela koja se mogu pripremati bez kapi ulja.

Jedno od njih je i dobro poznati namaz od leblebija - humus. Iako se u humus obično dodaje maslinovo ulje, ova verzija se priprema na vodi, čime se uopšte ne gubi na ukusu.

Namaz je idealan za doručak ili večeru, a uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost.  Uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost

Sastojci:

  • 200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
  • 4 kašike tahinija
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • sok od 2 manja limuna
  • 1 kašika suvog vlašca
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • začinska paprika 

PROČITAJTE JOŠ:  Riža za zdravlje: DESET ZDRAVIH RAZLOGA zašto je treba jesti

Priprema: 

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU