Kamile su izuzetno zanimljiva bića, a da li ste ikada videli KAKO SE PENJU UZ PEŠČANE DINE? (VIDEO)

Katarina Nikolić

31. 03. 2022. 000000 21:30

Foto: Piksabej

Od njihove jedinstvene sposobnosti da skladište energiju u svojim grbama do njihovih efikasnih veština rehidratacije, postoji i smešan način kako se kamile penju uz peščane dine! 

Pročitajte još: Odlučio da napusti savremeni svet i živi van sistema: OVO JE TARZAN 21. VEKA! (VIDEO)

Kamile su vrlo zanimljive životinje o kojima se malo zna. Možemo ih videti na egzotičnim destinacijama i uglavnom su zloupotrebljene u turističke svrhe. Sledeći put kada odete na odmor dobro razmislite o jahanju kamila jer one preživljavaju neviđene torture i batine od svojih "vlasnika". Zbog jedne fotografije nije potrebno da podržite ovaj vid nasilja nad životinjama. 

Jedna od interesantnih činjenica o kamilama, da one u svojim grbama skladište mast, gde zbog ekstremnih uslova u podnebljima gde žive, mogu da crpe svoju energiju iz masti u slučaju nedostatka resusrsa. Zdrave kamile sa značajnim zalihama masti mogu preživeti bez hrane ili vode nekoliko nedelja

Kamile su tako sagrađene za sirovi život u pustinjskim sredinama. Da bi sprečili prašinu i pesak, imaju tri kapka i dva seta trepavica. Takođe imaju ekstra debele usne koje im omogućavaju da jedu bodljikave biljke koje druge životinje ne mogu. Debeli jastučići kože na grudima i kolenima štite ih od vrućeg peska, a velika, ravna stopala omogućavaju im da hodaju a da ne tonu u pesak. 

Međutim, da li ste ikada videla kako se kamila penje uz pustinjske dine? Čak ima i poseban dizajn za te uslove! Ovaj video će vas oduševiti njihom praktičnošću: 

Kamile su vrlo društvene životinje i uvek idu u krdima! Zato dobro razmislite sledeći put kada putujete i nemojte podržavati eksploataciju ovih divnih bića. 
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU