PRAVO IZ RERNE: Kako NAPRAVITI posne pohovane tikvice (RECEPT)

Nevena Todosijević

31. 03. 2022. 000000 15:00

Photo: Pixabay

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 200 ml kisele vode
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • so, biber
  • 30 ml ulja
  • po želji beli lik u grnulama
  • ulje

PROČITAJTE JOŠ:  MISTERIJA DUGA ŠEST VEKOVA: Šta se KRIJE ispod Smederevske tvrđave? (VIDEO)

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje listove, posoliti i ostaviti 30 min da posti sok, pa ocediti.
U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle, bibera, ulje i sve dobro izjednačiti.
Tikvice provući kroz pripremljeni smesu i ređati u podmazan pleh.
Peći na 220 C da lepo porumeni oko 30-40 min.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK