BEZGLUTENSKI puding: Za svakog po nešto (REPEPT)

Nevena Todosijević

03. 04. 2022. 000000 12:30

Photo: Pixabay

SASTIJCI:

  • 2,5 dl sojinog mleka
  • 1,5 dl kokosovog mleka
  • pola šoljice sirupa od agave
  • 4 kašike kukuruzovog skroba
  • pola šoljice kakao praha
  • so

PROČITAJTE JOŠ:  DETOKS STOPALA: Da li kupke zaista izvlače toksine iz vašeg tela ili je to samo mit?

PRIPREMA:

Sojino i kokosovo mleko prethodno ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Potom ih sjedinite u jednu šerpu i na srednjoj vatri dodajte sirup od agave i soli na vrh kašičice. Promešajte i ubacite kakao i kukuruzni skrob. Mešajte sve dok se smesa ne zgusne. Kada postignete željenu gustinu, sklonite sa vatre da se ohladi.

Po želji, bezglutenski puding možete sipati u kalupe i dodati orahe, lešnike ili chia semenke, što će uz sirup od agave dati još lepši ukus ovoj zdravoj poslastici.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK