Sočna gibanica za mirisno NEDELJNO JUTRO (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

02. 04. 2022. 000000 20:20

Foto: InstagramScreenShot/hungry_hb

Da li postoji bolja opcija za okupljanje porodice oko nedeljne jutarnje trpeze od tople, mirisne gibanice?

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 600 grama sira za pitu
  • 1 pavlaka
  • 5 domaćih jaja
  • 150 mililitara kisele vode
  • 100 mililitara ulja 
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • malo kisele vode za posipanje

Priprema gibanice:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Maja Gojić 👨‍👩‍👧‍👧 (@mirisi_iz_majine_kuhinje)

U nauljenu tepsiju stavite jednu koru i ostavite vrhove spolja, izvan tepsije. Dobro izmešajte sve sastojke za pitu. Koru pocepajte na tri dela i svaki umočite u smesu. Radite tako dok vam ne ostane smjese. Ćoškove koji su bili van tepsije stavite unutra.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Kada ste sve potrošili stavite preko jednu koru i premažite je 1 šakom ulja i 1 šakom kisele. Podvucite ispod pite da je lepo ušuškate. Stavite još jednu koru preko i ponovite postupak sa uljem i kiselom. Stavite u rernu na 200 stepeni nekih 40 do 45 minuta, dok lepo ne požuti.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU