Pravimo mafine sa bobičastim voćem: Uživajte u fantastičnom ukusu (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

08. 04. 2022. 000000 11:00

Foto: Pixabay

Ako baš morate da birate omiljeni mafin šanse su da ćete svoj glas dati savršenstvu koje uključuje borovnice, kukuruzno brašno i mrvičasti preliv streusel koji se pravi od maslaca, šećera i brašna. U isto vreme meki, hrskavi i obogaćeni slatkim borovnicama ovi mafini su zaista pun pogodak.

Potrebno:

Za mrvičasti preliv:

  • ¼ šolje brašna
  • prstohvat soli
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 4 kašike putera, isečenog na kockice

Pročitajte još: RECEPT ZA "LAŽNU" KREMPITU: Lako se pravi, a ukus je fantastičan

Za mafine:

  • 3 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja žutog kukuruznog brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 i po kašičica soli
  • 1 i po šolja mleka
  • 225g putera, istopljenog
  • 2 jaja
  • 2 šolje borovnica

BONSU VIDEO