BAKA JELA OTKRIVA RECEPT ZA PREBRANAC: "Evo prilike da naučite da spremate pasulj da se pobrišu tanjiri"

Jovana Pejinovic

05. 04. 2022. 000000 08:25

Foto: Bakina kuhinja

Baka Jela iz Bakine kuhinje otkrila je tajnu kako sprema pasulj prebranac. Sprema se lako, a ukus je odličan.

Potrebno je:

  • 500 gr pasulja tetovca
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • mleveni biber
  • so, biber

Priprema :

Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu dodati  vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja, lovorov list biber u zrnu pa staviti da se pasulj kuva.

Pročitajte još: ČOKOLADNI KOLAČ U TIGANJU: Lagana poslastica oko koje nema mnogo posla (RECEPT)

Ostaviti malo vode. 

U tiganj sipati 50 ml ulja  i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta dodati seckan beli luk dodati mlevenu crvenu papriku so ml. biber i sve izmešati. 

U đuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, paszlj, luk pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike  i preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.