Savršenstvo PROLEĆA na tanjiru: Slane palačinke od tikvica i kukuruza za najukusniju VEČERU (RECEPT)

Kristina Malešević

10. 04. 2022. 000000 19:30

Foto: InstagramScreenShot/miliss_kitchen

Proleće je najlepše godišnje doba i kada je reč o svežim namirnicama, koje nam otvaraju brojne mogućnosti za ukusne obroke pune vitamina. Donosimo vam jedan takav recept koji možte pripremiti za ukusnu večeru, koji ne goji, ali će vas zasititi i opskrbiti vaš organizam mineralima i vitaminima.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Sastojci:

  • 1 šolja kukuruza šećera⠀
  • 1.5 mlada tikvica⠀
  • 1 jaje⠀
  • 2 kašike palente⠀
  • 3 kašike običnog brašna⠀
  • 3 kašike grčkog jogurta ⠀
  • 2 kašike maslinovog ulja ⠀
  • so, biber, sveža mirođija⠀

Priprema palačinki:

Skuvati kukuruz. Procediti i ostaviti da se prohladi.⠀ Oprati i izrendati tikvice. Posoliti i ostaviti oko 15 minuta da otpuste vodu. Dobro ih iscediti.⠀

Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!

U jednoj posudi umutiti jaje, jogurt, palentu, brašno, ulje, tikvice i kukuruz. Nožem usitniti mirođiju i dodati je u smesu, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dobro promešati. ⠀

Zagrejati tiganj za palačinke i peći ih jednu po jednu. Mera za palačinku je 1 supena kašika.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU