JELO ZA PRAZNIKE, a i mimo njih: Posne punjene paprike sa orasima(RECEPT)

Nevena Todosijević

25. 04. 2022. 000000 12:40

Photo:Pixabay

Sastojci:

  • 15-20 suvih paprika
  • 1 krompir
  • 2 kašike ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 lovorava lista
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 praziluka
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 150 g obarenog pirinča
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica aleve paprike
  • voda
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Priprema:

  1. U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
  2. Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
  3. Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
  4. Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
  5. Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.
  6. Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta.

BONUS VIDEO:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK