Budžet večera: Makarone sa paradajzom i belim pasuljem(RECEPT)

Nevena Todosijević

12. 04. 2022. 000000 19:30

Photo: Pixabay

Isporbali smo jedan recept i poželeli da podelimo sa vama.

Sastojci

  • 250grama nekuvane pene testenine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, mleven
  • 2 konzerve (po 400 grama) italijanski paradajz isečen na kockice, neoceđen
  • 1 konzerva (400 grama) pasulja kanelinija, isprana i oceđena
  • 1 pakovanje (250grama) svežeg spanaća, isečenog
  • 1/4 šolje narezanih zrelih maslina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 šolje rendanog parmezana

Loading...

Uputstva

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
  2. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte beli luk; kuvajte i mešajte 1 minut.
  4. Dodajte paradajz i pasulj.
  5. Dovesti do ključanja.
  6. Smanjite toplotu; dinstati, nepokriveno, 5-7 minuta da se ukusi spoje.
  7. Dodajte spanać, masline, so i biber; kuvajte i mešajte na srednjoj vatri dok spanać ne uvene.
  8. Ocediti testeninu; na vrhu sa mešavinom paradajza i sirom.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

1 šolja mešavine paradajza sa 1 šoljom testenine i 2 kašike sira: 491 kalorija, 13 g masti (3 g zasićenih masti), 9 mg holesterola, 1505 mg natrijuma, 77 g ugljenih hidrata (14 g šećera, 9 g vlakana), 19 g proteina.

Nadamo se da će vam se svidete,a očekujemo i utiske. PRIJATNO!

BONUS VIDEO:

 
 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU