POSNA TRPEZA: Neprevaziđena bajadera omiljena poslastica svih generacija (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

13. 04. 2022. 000000 08:45

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept nama omiljene bajadere. Uz to, nećete prekršiti vaskršnji post!


Potrebno je:

  • 200 gr šećera
  • 200 ml. vode
  • 250 gr posnog keksa
  • 200 gr kikirikija
  • 100 gr posne čokolade
  • 100 gr ponog margarina
  • vanilin šećer
  • rum ekstrat ( po želji)

Pročitajte još: Budžet večera: Makarone sa paradajzom i belim pasuljem(RECEPT)

Preliv:

  • 100 gr posne čokolade
  • kockica margarina

Priprema:

  1. U vodu naseći margarin, dodati šećer, vanilin šećer i istopiti, kikiriki ili orgah malo prepeći da dobije krem boju pa samleti. Keks takođe samleti, pa izmešati. 
  2. Šećer skinuti sa vatre pa dodati kikitriki i 200 gr keks i izmešati.
  3. Podeliti na pola. U jedno dodati rastopljenu čokoladu, a u drugu ostatak keksa i malo ruma. Uzan kalup oložiti folijom providnom, pa na dno staviti svetli deo a preko čokoladni.
  4. Izravnati  i ostaviti da se malo prohladi i stegne. Istresti na tacnu ili dasku i preliti čokoladom. Staviti u frižider 2-3 sata i seći..Uživajte..

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU