Malo drukčiji doručak: Lepeza od krompira i belog luka spremna u par koraka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

14. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže jedan jako zanimljiv recept koji se jako brzo sprema!


Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 30 ml maslinovog ulja
  • soli, biber
  • 4-5 čena belog luka
  • peršunovog lista

Pročitajte još: USKRŠNJA TRPEZA: Prelep RECEPT za mafine u obliku uskršnjeg zeke

Priprema:

  1. Krompir očistiti i oprati. U jednu dublju varjaču staviti krompir i zaseći krompir do kraja rez za rezom.
  2. Krompir ne može da se iseče do kraja zato što nož udara u varjaču..
  3. U manju činiju sipati ulje i izdrobiti beli luk so i mleven biber. 
  4. Kašičicom u razreze ubaciti mešavinu ulja  i ređati u podmazan pleh. 
  5. Peći na 220 stepeni 30-40 min da dobije rumenu boju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU