SAVRŠENSTVO koje se topi u USTIMA: Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom i spanaćem (RECEPT)

Nevena Todosijević

16. 04. 2022. 000000 11:40

Photo:Pixabay

Za pripremu ovog jela potrebno je ukupno 4 minuta.

Sastojci:

  • 1/2 pilećeg belog mesa (bez kostiju)
  • 200 g tanko isečene mesnate slaninice
  • 60 g tanko isečene šunke
  • 60 g tanko isečenog kačkavalja
  • listići bebi spanaća
  • po ukusu začin za piletinu
  • po ukusu mleveni bibe

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Priprema:

  1. 1.Prvo pripremamo pileće rolate:
  2. Od pilećeg mesa formirati dve veće i tanko isečene šnicle (sastojci su dati za dva rolata piletine). Pola količine slaninice staviti preko alu folije u jednom redu, blago ih preklapajući.
  3. Preko slaninice staviti isečenu šniclu, posuti je začinom za piletinu i mlevenim biberom po ukusu. Preko šnivle pilećeg mesa staviti dva parčeta šunke, parče kačkavalja, bebi spanać (količinu spanaća odredite po vašem ukusu), ponovo dva parčeta šunke i parče kačkavalja.
  4. Pomoću folije uviti sve u rolat.
  5. 2.Formirani rolat prebaciti u odgovarajuću posudu preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom šniclom mesa.
  6. 3.Rernu zagrejati na 200 stepeni.
  7. Staviti meso da se peče dok slaninica ne porumeni, oko 35-40 minuta.
  8. Ovaj veoma ukusan rolat poslužite uz sos koji ide uz sve vrste mesa.
  9. 4.Sada prelazimo na spremanje sosa, koji je savršenog ukusa za sve vrste mesa:
  10. Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i viljuškom je umutiti.
  11. Dodati majonez i sjediniti ga sa pavlakom.
  12. Ubaciti ren, bademe i pavlaku za kuvanje.
  13. Sve dobro promešati da se sastojci sjedine.
  14. So može i ne mora, može samo beli biber, a vi probajte pa po ukusu...
  15. Pripremljeni sos ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre posluženja.

PRIJATNO!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK