Vaš veš NEPRIJATNO miriše nakon mašine za sušenje? Evo u čemu je TAJNA i kako da sprečite ovu situaciju (VIDEO)

Kristina Malešević

16. 04. 2022. 000000 17:00

Foto: Pixabay

Problem neprijatnog ili čudnog mirisa vša nakon što ga izvadite iz mašine za sušenje veša najčešće je posledica neredovnog održavanja ovog aparata, odnosno izostanka čišćenja. Donosimo vam detaljno uputstvo kako da održavate vašu mašinu kako bi veš odisao punom svežinom i čistoćom.

Pročitajte još: "Zatrudnela sam dva puta u 5 dana - moja deca su rođena istog dana, ali nisu blizanci"

Nakon svakog sušenja veša, pokvasite malo toalet papira i obavezno prebrišite filtere koji zadržavaju dlačice i sitna vlakna, koja spadaju sa veša. Nakon toga, ispraznite rezervoar za vodu obzirom da neke mašine nisu direktno povezane na odvod.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Najmanje jednom mesečno iskoristite moć svog usisivača da detaljno očistite filtere i sva ona teško dostupna mesta na mašini, šupljine ispod filtera i slično. Skinite poklopac na vratima i usisajte svaki ćošak. Takođe, izvadite fioku za filter koja se obično nalazi u donjem uglu mašine i operite je pod mlazom vruće vode. Kada se osuši, vratite je na mesto.

Na kraju mašinu prebrišite prirodnim sredstvom za čišćenje, odnosno kombinacijom vode, sirćeta i citrusa. I vaša čista mašina spremna je za danonoćno korišćenje.

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Mamazapet | Natalija Todorović (@mamazapet)

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU