Čuli ste za Kapreze salatu, a sada smo je oblikovali u Kapreze SENDVIČ!

Katarina Nikolić

21. 04. 2022. 000000 17:30

Foto: Jutjub Printskrin/QVCtv

Poznato je da se kapreze salata pravi sa paradajzom, bosiljkom, mocarelom, malo maslinovog ulja i ponekad se doda i pesto sos. Koliko god da je ukusna, ona ne može da vas zasiti, već da bude samo prilog vašem glavnom jelu.

Pročitajte još: NAJBOLJI RECEPT ZA POSNI PREBRANAC: Jelo koje za Veliki petak krasi svaku srpsku trpezu

S toga smo vam spremili modifikovanu kapreze salatu, od koje smo napravili sendvič i koja će da vam zasiti glad. 

Sastojci

6 kašika  običnog majoneza
8 kriški hleba ili tosta
2 velika paradajza, narezana
1/2 kašičice morske soli
1/2 kašičice grubo mlevenog bibera
1/2 velikog slatkog luka, tanko isečenog
200g svežeg mocarela sira, isečenog
1/2 šolje listova svežeg bosiljka

Priprema: 

Premažite majonezom 1 stranu svake kriške tosta. Polovinu kriški tosta prekriti paradajzom, solju i biberom. Dodajte luk, mocarelu i bosiljak; na vrhu sa preostalim kriškama hleba.
Ako niste veliki ljubitelj majoneza, slobodno namažite puterom svaku krišku tosta. Međutim, uverite se da ništa ne menjate za bosiljak, paradajz ili svežu mocarelu - oni su suštinski sastojci 
Kapreze sendvič je beskrajno prilagodljiv. Dodajte rukolu za više zelenila. Probajte da nanesete pesto na kriške hleba ili prelijte balzamiko glazuru preko punjenja pre nego što dopunite sendvič. Možete i tostirati vaš sendvič na kraju po želji. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU