Idealna za početnike u kuhinji: Torta spremna u dva koraka od sastojaka koje svi imamo (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

22. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam sjajan recept za desert koji će vam oduzeti minimalno vremena. Osvežavajući i lagan, dopašće se svima.

Potrebno je:

  • 50 gr keksa
  • 50 gr piškota
  • 500 gr voća (u ovom receptu korišćene su jagode)
  • 200 ml. slatke pavlake
  • 1 želatin
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 1 puna kašika krem sira
  • malo skuvane kafe ili soka
  • 1 želatin

Pročitajte još: POSNI RIŽOTO sa pečurkama koji ćete obožavati! (RECEPT)

Priprema:

  1. Želatim potopiti sa 4 kašike hladne vode pa kad se stegne malo podgrejati.Izmutiti slatku pavlaku dodati po želji šećer pa lagano dodati i izmešati kiselu pavlaku i sir i želatin. Ubaciti jednu šolju seckanih jagoda na kockice. 
  2. U okrugli pleg 22 cm poređati  piškote umočene u skuvanu kafu. premazati polovinom umućene pavlake. Sa strane do ivice pleha poređati polovine jagoda, Po sredini staviti keks umočen u kafu a preko  premazati drugi deo slatke pavlake.
  3.  Naseckati odozgo ostatak jagoda i posuti sitnim bombonama. Ostaviti da se dobro ohladi preko noći.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU