Mladi kupus spremljen na pravilan način: Izbegnite greške koje svi pravimo i dobićete najukusniji ručak (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

29. 04. 2022. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam najbolji recept za spremanje mladog kupusa uz izbegavanje grešaka koje stalno pravimo.


Potrebno je:

  • 1 veća glavica mladog kupusa
  • 2 veće šargarepe
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 1 veza mladog belog luka
  • 2 krmenadle
  • nešto suhomesnato
  • 50 ml. kuvanog paradajza
  • 1 kašićica suvog začina
  • malo mlevene 
  • malo ulja
  • 1 kašičica brašna

Pročitajte još: Naučite da pravite PINJA KOLADU kao pravi barmen - ORIGINALNI RECEPT na koji niko ne ostaje imun

Priprema:

  1. Meso staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20 minuta. Kupus  iseći na krupne komade.
  2. Šargarepu iseći na krugove, a luk na sitnije komade. Poklopiti poklopcem  i kuvati još 30 min, dodati malo suvog začina ili soli. U tiganj sipati malo ulja, dodati kašičicu  brašna pa  kad zarumeni dodati crvenu mlevenu papriku.
  3.  Odmah  sipati u kupus.  i prodrmati kupus - kupus ne treba mešati. Naseckati malo peršunovog lista, poklopiti i gotov je kupus. Prijatno...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU