ČITAOCI KUVAJU: Ovu pitu od patlidžana ćete obožavati (RECEPT)

Nevena Todosijević

14. 05. 2022. 000000 13:40

Photo:Pixabay

Potrebno je:
  • 2 patlidžana srednje veličine,
  • glavica crnog luka,
  • šargarepa,
  • 1/2 struka praziluka,
  • biber,
  • 2 kašike peršuna, 
  • 50 ml ulja 
  • 100 ml kisele vode za prskanje kora,
  • ulje za prženje,
  • 3 čena belog luka, 
  • 1/2 kg kora

PROČITAJE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji (FOTO) 

Postupak: 

  1. Patlidžan oljuštite, isecite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu.
  2. Kuvajte ga desetak minuta, ocedite, isperite hladnom vodom, pa ga ponovo ocedite i ostavite sa strane da se još malo cedi.
  3. Crni luk sitno iseckajte i stavite u šerpu sa uljem da se prži.
  4. Kad postane staklast, dodajte očišćen i napola presečen pa onda sitno iseckan praziluk, potom i narendanu šargarepu.
  5. Propržite, dodajte propasiran beli luk i, na kraju, očišćen i sitno iseckan patlidžan.
  6. Sve dobro upržite.
  7. Začinite solju i biberom, dodajte peršunov list.
  8. Vatrostalnu posudu malo podmažite uljem, stavite dve kore na dno, svaku podmažite mešavinom kisele vode i ulja, pa staviti fil i sledeće dve kore.
  9. Malo ih pogužvajte i stavite na fil, četkicom ih malo namažite mešavinom vode i ulja, pa stavite fil.

Imaćete dovoljno za 3 reda fila i 4 reda kora.

  1. Završite korama, pa prelijte ostatkom kisele vode i ulja.
  2. Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU