Na današnji dan, Đorđe Balašević bi napunio 69 godina! Grad iz njegove pesme odao mu je počast

Katarina Nikolić

11. 05. 2022. 000000 20:15

Foto: ATA Images

Svojim odlaskom iza sebe ostavio je ožalošćenu porodicu, brojne prijatelje, saradnike i građane su ga obožavali, plakali i uživali u njegovim pesmama. Na današnji dan, 11. maja bi napunio 69 godina.

Pročitajte još: Emotivno i originalno: Iskra Brajović čestitala ocu 73. rođendan (FOTO)

Đorđe Balašević je bio mnogo više od pevača. On je bio umetnik, pisac, pesnik, ali i neverovatan čovek. Za više od 40 godina karijere, objavio je 12 albuma. Posvetio je brojne numere svojoj supruzi Oliveri Balašević. NJegovi stihovi pogađali su i najtvrđa srca, a sposobnost da slikovite opisuje događaje i osobe kroz pesme bilo je nešto što je činilo njegov rad prepoznatljivim. 

Loading...

U Puli, povodom rođendana Đorđa Balaševića, postavljena je klupa posvećena ovom legendarnom pevaču. Na njoj uklesano je njegove ime sa natpisom "Na stanici u Puli". Na klupu je postavljena i metalna ploča s istim tih stihom ispisanim na različitim jezicima. Balašević je ranije na svečanoj sednici Gradskog veća Pule proglašen počasnim građaninom tog grada. Postavljanje klupe rezultat je raznih inicijativa koje su građani Pule pokrenuli nakon Balaševićeve smrti s ciljem da trajno obeleže povezanost Pule i Balaševića. 

"Ovo je samo jedan skroman doprinos pevaču kome je Pula bia dosta važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Ovaj panonski mornar biće zauvek u našim srcima kroz svoje pesme koje će i buduće generacije pevati. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU